Despre Minoxidil

Minoxidil Kirkland solutie
 

 

Ce este MINOXIDIL 5%

 

Minoxidil este primul si singurul tratament avizat de Ministerul Sanatatii impotriva caderii parului care este dovedit clinic ca ajuta la regenerarea parului. Minoxidil ajuta la inversarea procesului de pierdere ereditara a parului. Minoxidil este substanta activa din Rogaine (cel mai cunoscut produs impotriva caderii parului din Statele Unite). Care este diferenta? Faptul ca Minoxidil Kirkland functioneaza la fel de bine dar cu un cost  mai mic.

Produsul MINOXIDIL EXTRA STRENGTH FOR MEN este produs de compania farmaceutica Pfizer, sub marca Kirkland Signature. Ingredientul activ al acestui tratament este minoxidilul in concentratie de 5%. Pentru a obtine rezultate vizibile este nevoie de minim 2 luni de tratament cu Minoxidil 5% EXTRA STRENGTH FOR MEN sau Rogaine. Minoxidil Extra Strength For Men sau Rogaine trebuie achizitionat intr-o cantitate care sa asigure tratamentul pentru cel putin 3 luni.

 


 
Cum functioneaza Minoxidil 5%
 
In pierderea ereditara a parului, combinatia intre ereditate, hormoni si varsta determina o scadere progresiva sau miniaturizare de anumiti foliculi ai scalpului. In timp, cu cat faza activa de crestere a parului devine mai scurta, faza de odihna devine mai lunga. In cele din urma, cresterea parului nu va mai avea loc. Cercetatorii sunt de parere ca Minoxidil functioneaza prin extinderea partiala a foliculilor de par si inversarea procesului de miniaturizare. Prin largirea foliculilor miniaturizati, faza de crestere a parului este prelungita si va permite parului sa arate mai gros si mai lung. Cu mai multi foliculi in faza de crestere in acelasi timp se va observa o acoperire mai buna a scalpului.
 

 
Ce dovezi exista ca Minoxidil functioneaza?
 
Dermatologii au efectuat un studiu observational pe 984 de barbati cu probleme ereditare de cadere a parului. Studiul a evaluat eficienta unei solutii topice cu concentratie de 5% Minoxidil in stoparea caderii parului si stimularea cresterii de par nou. In perioada de 1 an al studiului, pacientii au aplicat 1 mililitru (ml) de solutie cu concentratie de 5% minoxidil, de doua ori pe zi, pe zonele cu probleme ale scalpului.
 
La sfarsitul anului:
  • Investigatorii dermatologi au observat ca zonele de cadere a parului de pe scalp au devenit mai mici la 62% dintre pacienti.
  • In timpul evaluarii eficacitatii minoxidilului in stimularea cresterii parului, investigatorii au observat ca solutia cu concentratia de 5% a fost foarte eficienta in 15.9% din cazuri, eficienta in 47.8% si moderat eficienta in 20.6%.
  • Parul pierdut in timpul spalarii a numarat 69.7% la inceputul studiului, si 18.8% la sfarsit - o masura a eficacitatii solutiei cu concentratie 5% de Minoxidil in stoparea procesului de cadere a parului pacientilor studiati.
  • Efectele secundare, in mare parte dermatologice, au fost observate 3.9% din pacienti. Niciun efect secundar nu a fost inregistrat ca fiind grav.

 
Care sunt efectele secundare in urma tratamentului cu Minoxidil?
 
Unele persoane pot experimenta mancarimi sau iritatii pe scalp, sau uscarea acestuia. Daca starea persista, opriti utilizarea si consultati medicul dumneavoastra.
 

 
In cat timp pot vedea rezultate?
 
Din moment ce parul normal creste numai 1-2cm pe luna, cresterea parului in urma tratamentului cu Minoxidil are nevoie de timp. La inceput, parul nou crescut apare moale, pufos si incolor. Dupa utilizare indelungata, parul va creste avand aceeasi culoare si grosime ca alte fire de par de pe scalp. Este nevoie de timp pentru a creste parul. Aveti nevoie sa folositi produsul de 2 ori pe zi, pentru 3 luni inainte sa observati cresterea parului. Rezultatele si succesul dumneavoastra poate depinde de aplicarea corecta si dozare, amintiti-va sa aplicati Minoxidil de doua ori pe zi, in fiecare zi, direct pe scalp.
 

 
Exista o cale sa-mi dau seama daca Minoxidil functioneaza?
 
Exista cateva semne care va permit sa stiti daca Minoxidil are efect. De exemplu, in timpul primelor saptamani de utilizare, poate exista o crestere temporara a caderii parului. Nu va faceti griji - acesta este un semn bun. Aceasta inseamna ca noul ciclu de crestere a parului a inceput si firele de par mai vechi pe care le-ati fi pierdut fac loc cresterii de fire noi si sanatoase de par. Daca aceasta cadere a parului continua dupa 2 saptamani de folosire a produsului, consultati medicul dermatolog. In cele din urma veti vedea mai putine fire de par in pieptane, pe perna sau in timp ce faceti dus. Acest lucru este incurajator si inseamna ca Minoxidil stimuleaza regenerarea parului. Notati totusi ca rezultatele pot varia de la o persoana la alta.
 
Abia am inceput sa folosesc Minoxidil si am observat ca pierderea parului meu a crescut. Este ceva normal?
 
Minoxidil stimuleaza transferul foliculilor de par de la faza de odihna la faza de crestere. Astfel, nu este anormal sa vedeti o crestere temporara a caderii parului in primele 2 saptamani de folosire. Acest lucru se intampla la unele persoane, deoarece parul nou impinge afara firele de par mai in varsta, in procesul de trecere a foliculilor de par in faza de crestere. Procesul este asemanator celui de pierdere a dintilor de lapte, pentru a face loc dintilor adulti. Aceasta crestere a caderii parului este doar temporara. Daca totusi caderea parului continua, va rugam sa consultati medicul dermatolog pentru a determina ca nu suferiti de alte complicatii medicale.
 

 
Cum va arata parul nou crescut?
 
Minoxidil creste par mai sanatos si mai gros. Desi primele fire de par vor arata moi si pufoase, continuarea tratamentului determina cresterea de fire noi de par cu aceeasi consistenta cu cele de pe scalp.
Am omis o doza de Minoxidil. Caderea parului va incepe din nou?
Daca uitati 1 sau 2 doze de Minoxidil, trebuie doar sa continuati cu urmatoarea doza regulata. Noi nu recomandam sa incercati sa compensati dozele uitate. Una sau 2 zile sarite nu vor afecta pe termen lung regenerarea parului, atata timp cat veti relua utilizarea regulata.
Pot folosi cosmetice de par, cum ar fixativ sau gel, atunci cand folosesc Minoxidil?
Da. Puteti sa urmati normal rutina zilnica de ingrijire a parului, atata timp cat aplicati mai intai Minoxidil si asteptati sa se usuce inainte de aplicarea produselor cosmetice.
 

 
Pot aplica Minoxidil pe parul ud?
 
Recomandam aplicarea solutiei pe scalpul si parul complet uscat. Totusi, deoarece nu este posibil intotdeauna, este suficienta si stergerea parului cu un prosop inainte de aplicarea solutiei.
Ce sampon recomandati daca pielea capului este uscata si se exfoliaza?
Cand folositi Minoxidil, va recomandam spalarea cu un sampon bland si hidratant. Medicamentele topice nu sunt recomandate in timpul utilizarii Minoxidil. Daca starea persista si este stanjenitoare, se intrerupe utilizarea si va adresati medicului dumneavoastra.
 

 
Cum imi va afecta Minoxidil felul in care imi aranjez parul?
 
Minoxidil are consistenta apei si se aplica numai pe scalp. Aplicand solutia de doua ori pe zi, cum este recomandat, nu va afecta felul in care va aranjati parul, si nu il va face gras.
 

 
ATENTIE
 
  •    Doar pentru uz extern.
  •    Nu folositi daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu sunteti siguri de motivul pentru care cheliti, aveti sub 18 ani sau folositi alte tratamente pe scalp.
  •    Daca folositi mai des decat recomandat, nu veti influenta rezultatele.
  •    Evitati contactul cu ochii. In caz ca solutia intra in contact cu ochii, clatiti foarte bine cu apa
  •   Minoxidilul cu o concentratie de minoxidil de 5% este destinat folosirii de catre barbati. Daca sunteti femeie va rugam sa cititi Minoxidilul 5% pentru femei.