Minoxidil pentru femei

Minoxidilul 5% in tratamentul caderii parului la femei

Minoxidilul se comercializeaza la ora actula in 2 concentratii: 5% pentru barbati si 2% pentru femei. Cu toate acestea, unii experti sunt de parere ca solutia de 2% nu este destul de puternica si ca femeile pot avea rezultate mult mai bune utilizand solutia de concentratie 5%.

La aceasta concluzie au ajuns si cercetatorii implicati intr-un studiu efectuat pe 381 de femei si publicat in 2004 in Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie. Acest studiu, ce s-a intins pe o perioada de 48 de saptamani, a comparat solutia de minoxidil 5% cu cea de 2% si cu un placebo.Cu toate ca ambele solutii au crescut numarul de fire de par la numaratoare, doar minoxidilul in concentratie de 5% a imbunatatit semnificativ cresterea parului din perspectiva pacientelor.

Aceasta concluzie este impartasita si de doctorul Michael Reed, o somitate in domeniu, Profesor de dermatologie la Facultatea de Medicina din New York din cadrul Universitatii New York. Conform afirmatiilor acestuia solutia cu 2% minoxidil este mult prea slaba pentru tipul feminin de cadere a parului, el tratandu-si majoritatea pacientelelor cu o solutie de concentratie 5%.

Ted Daly, medic dermatolog la clinicile Garden City Dermatology si la Nassau Community Medical Center din East Meadow recomanda si el pacientelor sale solutia de 5%, aprobata pentru barbati, deoarece este mult mai eficace ca cea de 2%, aprobata pentru femei.Motivul pentru care solutia cu 5% minoxidil nu este aprobata pentru femei,declara acesta, este ca la un numar foarte mic dintre acestea poate sa apara cresterea parului pe marginile fruntii.Dar atunci cand se intampla asta se intrerupe tratamentul cu solutie 5% si se trece pe solutia de 2% si problema dispare.

 

Spune parerea ta ()